Френски филми, които си заслужава да гледате [част първа]

2014-05-21 12:00:00
Френски филми, които си заслужава да гледате [част първа]
Снимка: outnow.ch

След като ви дадохме не малко предложения, за това какво да гледате от родното ни българско кино, повлияни от наближаващите евроизбори бавно правим преход към европейското такова. Първата ни спирка ще бъде в красива Франция, която ни предлага не по-малко красиви и интригуващи предложения, не ги пропускайте!

 

 

Недосегаемите

 

Филмът разказва за богаташа Филип, който остава парализиран от врата надолу след инцидент с парапланер. Отчаян от безпомощното си състояние Филип отхвърля асистент след асистент, защото никой от върволицата кандидати няма качествата да му вдъхне искрица желание за живот. Ненадейно обаче се появява чернокожия Дрис, който изглежда напълно не на място в тузарската резиденция, но и единственото му желание е да вземе подпис за отказ на работа, за да може да си прибере социалните помощи. Липсата на търпение от страна на младежа от гетото и последвалата размяна на реплики с Филип водят до неочакван резултат — Дрис е избран да се грижи за богатия инвалид, въпреки липсата, на какъвто и да е професионален опит в грижите за подобни пациенти. А това води до поредица от комични и трогателни ситуации, които ще докоснат всеки зрител.

 

Леон

 

Наричайки себе си ''чистач'', мистериозният Леон е най-добрият наемен убиец в Ню Йорк. Без приятели или семейство, той води самотен и еднообразен живот. Когато съседите му са брутално убити, Леон неохотно се съгласява да пази единствения оцелял от семейството — 12-годишната Матилда. Но Матилда не търси само защита, тя иска отмъщение. От наелектризиращото начало до шокиращия финал, ''Леон'' е неустоима смесица от екшън, съспенс и драматични обрати.

 

Детски игри/Jeux d'enfants

 

Жюлиен и Софи са 8-годишни са чаровни пакостници на ръба на лудостта. В един от по-мрачните дни на детството, когато Жюлиен постепенно започва да осъзнава, че скъпата му майчица е неизлечимо болна, той се застъпва за Софи, скроявайки дяволит номер на един съученик, тормозил я безмилостно. От този момент нататък Жюлиен и Софи десетилетия наред ще си разменят боязливи и смешни погледи, черпейки маниакално удоволствие от опитите на единия да надмине дързостта и дяволитостта на другия. Те псуват, обиждат властите, спират уличното движение, вплетени в целувка, и се опитват да провалят една-две сватби. Двамата имат и своите различия, но им е ясно, че са родени един за друг. Квартет от изключителни изпълнения ни пренася неусетно от юношеството на двамата герои до по-зрялата им младост, където ролите поемат младите звезди Гийом Кане и Марион Котийар.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Описанието на ' Леон ' е възмутително. Радвам се, че не сте споменали ' Доберман ' , защото щях да ви прокълна, ако и за него бяхте написали нещо подобно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия